top of page

Velkommen til Maridalsspillet 2022!

Det er med stor glede og entusiasme at vi annonserer årets forestilling: Svartedauen, med Mari Mehus på regi!

I år setter vi opp Svartedauen, som er den forestillingen som er blitt presentert flest ganger opp gjennom i Maridalsspillets nesten 50 år lange historie. Manuset og historien har fått seg en runde i kverna og har blitt fornyet og intensivert, samtidig som vi er tro mot den originale versjonen. Historien vi forteller med Svartedauen er høyest samfunnsaktuell etter de siste par års pandemi, i tillegg er forestillingen stappa full av forrykende dramatikk, utfordrende kampscener, portretter av modige kvinner og menn som står opp mot overmakten, vrinskende dølahester og noen doser ung og ekte kjærlighet. Det hele er krydret med forfriskende komiske øyeblikk. For publikum starter forestillingen Svartedauen med at dere går gjennom en tablåsti for å komme i skikkelig 1300-tallsstemning. Tablåstien er et nyskrevet vandreteater med splitter nye scener, nye perspektiver på historien og hvor de aller fleste karakterene er nye for året. Videre går stien til spilleplassen ved kirkeruinene der det er salg av enkel snacks og drikke også.

Vi ønsker alle frivillige aktører velkommen til oss, store som små, nye som gamle kjente, både de som ønsker å stå på scenen og de som trives best bak kulissene. Ingen forkunnskaper er nødvendig. Det eneste du trenger er entusiasme for teater, enten det er ved å spille skuespill, sy, snekre, sminke, ta bilder, bidra i teknisk team eller lage mat.

Påmeldingsskjema blir lagt ut på nettsiden fortløpende. Når du melder deg på kan du skrive hva du ønsker å bidra med. Inviter med deg ei bestemor, naboen, klassekompisene eller en kollega som er nysgjerrig på det vi driver med. Vi ønsker alle velkomne til Maridalsspill-familien.

Det vil være to samlinger med kick-off og skuespiller-workshoper for frivillige aktører på forsommeren (15. mai og 26. juni). Vi samles, leker og blir kjent.

Teaterprøvene er fra 1. august, og daglige forestillinger spilles fra 16. – 20. august 2022.

Velkommen til tidenes teateroppsetning på Oslos mest spektakulære scene, plassen vi elsker og beundrer: vakre Maridalen!

Comments


bottom of page