top of page

Jubileumsverket Maridalsspillet 50 år

Nå kan du sikre deg jubileumsverket som feirer 50 år med Maridalsspillene og alle som har vært med å skape teater ved Margaretakirkeruinen siden 1974!

Jubileumsverket er et segl av glass med motiv av ruinen til Margaretakirken som har vært samlingspunkt for teateropplevelser i 50 år og en viktig møteplass i Maridalen i mer en 750 år. Øverst på glasseglet er det inngravert 1974.

 

unnamed.jpg

Oppdraget om å lage jubileumsverket Maridalsspillet 50 år ble tildelt glasskunstner Pål Roland Janssen fra Maridalen.

 

PålRolandJanssen_arbeidsbilde_fotograf Raphael Gagliano Hertz aus Glas-12.jpg

Om kunsteren

Pål Roland Janssen har glasshytte på Frysja og sier følgende om kunsten å skape i glass:

 

"Glass er varmt, krevende, magisk - og kontinuerlig utfordrende. Mine arbeid har alle skulpturelle elementer. Å skulpturere i glass, krever total konsentrasjon. Det gir en følelse av å glemme egen fysisk kropp og å gå i ett med det jeg gjør. Gjennom tusenvis av repetisjoner skal hver håndbevegelse øves inn. Å forme skulpturen i dialog med det levende glassmaterialet, gir en intensitet som jeg håper henger igjen i objektet når det går fra å være varmt og flytende til hardt og endelig - når det går fra meg til deg. Hos meg finner du glass med en unik historie, både glass til hverdags og til fest. Jeg jobber med humor og livsglede, noe du kan gjenfinne i skulpturene mine. Jeg tar i mot besøkende etter avtale. Når ovnen er i gang og jeg blåser glass, er du velkommen inn i verkstedet for å kjenne varmen fra ovnene og høre lyden av flammene"

 

Bilde: Raphaël Gagliano

Jubileumsverket kan bli ditt for kr. 230,- (frakt kommer i tillegg). Om du ønsker, kan glasseglet hentes på spillplassen i tilknytning til forestilling.

 

Hvordan vil du motta varen?

Takk for din bestilling!

bottom of page