top of page

Årets spill er Svartedauen!

Maridalsspillet 2023 presenterer stolt Svartedauen!

Stykket Svartedauen utgjør andre del av C. F. Engelstads middelaldertrilogi om Maridalen. Året 1349 kom Svartedauen for fullt til Norge, og pestens herjinger la store deler av landet i ruiner. Maridalen var intet unntak, og sytten av dalens atten gårder lå øde i 200 år etter pandemien. 

I årets oppsetning av Svartedauen følger vi tre store kamper: Marit og Jons kamp for den forbudte kjærligheten, bøndenes kamp mot øvrigheta og skatteinnkreverne og den store kampen mot den usynlige fienden: Pesta. 

Under oppsetningen i 2022 ga vi kvinnene en sterkere posisjon enn i den originale historien. Dette arbeidet videreføres i år, og forsterkes ved at vi skal bli enda bedre kjent med karakterene Dagny og Tordis og vi går dypere inn i forholdet mellom Marit og Jon. Flere av bikarakterene som ble jobbet frem av aktører i fjor har også fått mer plass i den nye oppsetningen. Vi gleder oss til å vise fram de nyskrevne scenene og la dere bli enda bedre kjent med noen av karakterene. 

 

Det er en stor glede at vi også har ny musikk spesialskrevet til årets oppsetning. Steinar Amundsen var med som musiker i Maridalsspillet i fjor, og i år har han virkelig latt seg inspirere av middelalderlivet i Maridalen. Vi får nye toner og tekst som fremhever både kjærligheten og intrigene, livsgleden og livskampen, og det blir både solo, duett og korsang. 

På regi har vi igjen fått den fantastiske Mari Mehus, som sto bak fjorårets suksess! Mari er vanvittig dyktig med mange års erfaring som regissør, skuespiller, produsent, og mer. Hennes evne til å se det totale bildet er unikt, og hun leder forestillingen med skarp og klar regi. Hun skaper et rom der skuespillerne føler seg trygge og får være med på å forme forestillingen. Kjærligheten og humøret til Mari er av en annen liga og med henne som kunstnerisk leder så vil årets spel igjen bli en gledelig fest der alle er hjertelige velkomne!

​​


 

Produksjonsteamet:

Mari Mehus
Regissør på hovedspillet & kunstnerisk leder

Henrik Bøe Larsen
Regissør for tablåene & medregissør på hovedspillet

Audun Krüger
Prosjektleder & Rekvisitør

Maiken B. Syverudaasen

Inspisiet & Sanginstruktør

Vera Mokhova

Kostymedesigner

Cecilie Hilsen

Sminke

Ingeborg Tollefsen
Musikalsk leder & musiker

Steinar Amundsen
Komponist & musiker

Birger Mistereggen & Trym Tollefsen Stenerud

Musikere

Jon Anders Aagaard v/Magenta Music
Lyd og Lys

Remi Juliebø

Designer & Illustrasjon

Rubi Eidås

Ansvarlig velferd

Ronny Fagereng

Styreleder

bottom of page